torstai 10. elokuuta 2017

Kulmakarvojen kestovärjäys -tutoriaali

Kulmakarvojen kestovärjäys on helppo tapa näyttää huolitellulta päivästä toiseen ilman kulmakynää. Omalla rasvoittuvalla ihollani tulos ikävä kyllä haalenee pois jo muutamassa viikossa. Kestovärjäystä saisikin olla tekemässä joka toinen viikko. Kosmetologilla kyseinen toimenpide maksaa 15-20e, eikä minulla nykyisen elämäntilanteeni vuoksi ole varaa sijoittaa kyseistä summaa siihen. Sen vuoksi olen opetellut kulmakarvojen kestovärjäyksen itse. Se on yllättävän helppoa, itselläni menee koko prosessiin n. 15 minuuttia.

Kulmien kestovärjäykseen tarvitset seuraavat tarvikkeet:
Refectocil hapeteaine
väriaineet
vaseliini tai vastaava rasva
topsipuikkoja
vanulappuja
sekoitustikku
sivellin (esim. puhdas huulipunasivellin)
pieni astia

Itse käytän Refectocilin creme-koostumuksellista hapetetta ja värituubeja. Niitä on myynnissä mm. Cocopandalla ja elevenillä.

1. Pese kasvot. Iholla, eikä varsinkaan kulmakarvoissa saisi olla pohjalla tuotteita tai rasvaa. Huolellisella puhdistuksella estät laikukkaat kulmat.

2. Levitä vaseliinia tai muuta vastaavaa ei-nopeasti-imeytyvää rasvaa kulmakarvojesi ympärille esim. topsipuikolla. Mikäli olet epävarma kulmiesi muodosta, voit ennen rasvan levittämistä piirtää esimerkiksi valkoisella kajaalilla haluamasi muotoisten kulmakarvojen äärirajat ja käyttää niitä apuna levittämisessä.
Kulmien kestovärjäys 3. Sekoita hapete ja väriaine(et) pienessä kulhossa ohjeiden mukaan. Itse sovellan sen verran, että kun ohjeessa käsketään laittaa väriainetta 2cm verran, laitan itse ainakin puolet vähemmän ja sitä menee silti hukkaan. Lisäksi en käytä vain yhtä väriainetta, vaan sekoitan kolmea eri sävyä makuni mukaan haluamani värin luomiseksi.
Kulmien kestovärjäys
4. Levitä väri siveltimellä. Itse käytän Refectocilin värjäykseen tarkoitettuja suteja, mutta myös puhdas huulisivellin käy hyvin tähän. Aloita kulmien lopusta, täytä alkuosa viimeisenä luonnollisen liukuvärin luomiseksi. Itse teen kulmat yksi kerrallaan, en laita toiseen väriä ennen kuin toinen on valmis, jotta väri kehittyisi mahdollisimman tasaisesti.

5. Putsaa topsilla ylimenneet väriaineet. Itse suosin kuivaa topsipuikkoa.

6. Anna aineiden vaikuttaa ohjeiden mukaan. Käyttämieni tuotteiden ohjeissa lukee 5-10min, joten itse pidän sitä n. 8 minuuttia. Pitoaika vaikuttaa siihen miten tummat kulmakarvoista tulee.
Kulmien kestovärjäys
7. Aloita putsaaminen kostealla vanulapulla kulmakarvojen alusta. Itse putsaan ensin sen, jonka päälle levitin värin ensimmäisenä. Tämän jälkeen odotan minuutin ennen kuin putsaan toisen kulmakarvan, jotta se ehtisi kehittyä yhtä pitkään kuin ensimmäinenkin.

8. Nypi kulmakarvat haluamaasi muotoon. Suosittelen panostamista laadukkaisiin pinsetteihin, niillä yksittäisiin karvoihin tarttuminen on huomattavasti helpompaa. Viimeistele rutiini levittämällä kulmakarvojen ympärille ja päälle silmänympärysvoidetta. Tämä vähentää ihon ärsytystä nyppimisen jäljiltä.
Kulmien kestovärjäys

Itse pyrin kulmakarvoja värjätessäni mahdollisimman luonnolliseen lopputulokseen. Tässä vielä kuva ennen ja jälkeen. Kuvasta huomaa hyvin, miten suuri merkitys kulmakarvoilla on kasvojen kehystämisessä.

Kulmien kestovärjäys
Oliko tästä tutoriaalista hyötyä kenellekkään? Miten te pidätte huolta kulmakarvoistanne?

2 kommenttia:

  1. Tää oli kyllä super hyödyllinen postaus! Oon itsekkin värjäillyt välillä kotona kulmia, mutta nyt ois tarkoitus ostaa kans nui käyttämäsi tuotteet parempaan lopputulokseen😁

    https://laurajuliaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Voin joo suositella kyseisiä tököttejä, ovat itsellä pysyneet tosi hyvin ja riittävät hamaan tulevaisuuteen asti kokonsa puolesta.

      Poista