tiistai 22. elokuuta 2017

Gran Canarian kosmetiikkashoppailut

Olin asennoitunut Gran Canarian matkaan melkoisen kosmetiikkaostospainoitteisesti, sillä tiesin siellä joidenkin merkkien saatavuuden ja hintojen olevan paremmalla mallilla kuin rakkaassa kotimaassa. Ensimmäisen osan kyseisen reissun kosmetiikkahaalinnasta voikin lukea täältä. Millään jättimäisellä budjetilla reissuun ei kuitenkaan lähdetty, joten keskityin tekemään maissa edullisempia löytöjä. Tähtäimessäni olivat markettimerkit kuten Wet 'n wild, Kiko sekä Makeup Revolution, joita saa Suomeen vain verkkokaupoista tilaamalla. Kikoa löytää erimerkiksi Las Palmasista merkin omista liikkeistä isommista kauppakeskuksista. Makeup Revolutionia puolestaan myy paikallinen Stockmannin vastine, Fund Grube. Wet 'n wildia metsästäessä saa olla tarkempi, itse onnistuin sattumalta osumaan jonkinlaisen "Parfymeria"-tyyppisen liikkeen kohdalle, jonka valikoimiin merkki kuului. Näistä löytyy usein myös Real Techniquesia.

Seuraavat tuotteet lähtivät lopulta mukaani:
2
Makeup Revolution Iconic 2 -paletilla oli hintaa n. 7 euroa. Se on sävyjensä puolesta kopio Urban Decayn kulttimaineisesta Naked 2 -paletista.
Kiko huultenrajauskynät 700 ja 533 sekä huulikiilto sävyssä 02 olivat kaikki Kikon liikkeessä alennusmyynnissä, hintaa kullakin oli vain euron verran.
Wet 'n Wild Loose Pigment sävyssä Dom & Cherry On Top maksoi 6 euroa ja on ensimmäinen näkemäni markettimerkin irtopigmentti! Tätä olen testaillut jo heti ostettuani ja tykkään kyllä sen intensiivisestä sävystä. Kaupassa oli tarjolla kolmea muutakin sävyä, mutta päädyin itse tähän keskimmäiseen sävyyn.
3 Kikolta lähti mukaani myös meikkisiveltimienputsausrutiinia täydentävä Brush Cleanser. Tällä täsmätuotteella oli hintaa vajaan kuuden euron verran.
Essence Instant Matt -kasvosuihke on käsittääkseni suhteellisen uusi julkaisu. Mattaavat kasvosuihkeet perustuvat yleensä siihen, että ne sisältävät puuteria. Mielenkiinnolla testaan tuottaako tämä itsessään mattaisen lopputuloksen vai auttaako vain ihoa säilyttämään mattaisen ilmeen pitempään. Kuten muutkin Essencen tuotteet, kasvosuihke oli törkeän halpa ja maksoi vain vähän yli kolme euroa.
Douglas-ketjuliikkeessä olisi myös ollut kiinnostavia kosmetiikkamerkkejä esillä (esim. Bourjois), mutta päädyin ostamaan liikkeestä vain suloiset ketjun oman merkin pinsetit muutamalla eurolla.
Makeup Revolution on yllätyksekseni kaupannut jo pidempään myös siveltimiä. Koska kaupassa ei päässyt kokeilemaan niitä, uskalsin ostaa sokkona vain yhden häivytyssiveltimen testiin. Tällä E103-siveltimellä oli hintaa vajaat 3 euroa.
4
Gran Canaria on mitä otollisin paikka ostaa Aloe Vera -tuotteita. Kotiutin paikallisesta ruokakaupasta muutamalla eurolla Tabaiban Aloe Cream Face And Body -rasvan. En itse välitä Aloe veran tuoksusta, mutta tiedän sen olevan äärimmäisen kosteuttava ja hyvä tuote ihonhoitoon.
Auringonpolttamille suositellaan käytettävän puhdasta Aloe Vera Geliä, jota itse ostin paikallisesta käsityökaupasta. Tämä Sublime Canariasin  geeli oli kaupungissa huomattavasti halvempi kuin lentokentällä, joten suosittelen tuotteiden ostamista jo matkakohteessa.
Las Palmasista löytyy Sephora El Corte Ingles -tavaratalosta, jossa se on vain yksi kosmetiikkaosasto muiden joukossa. Valikoima ei siis ole hirmuisen laaja verrattuna oikeisiin liikkeisiin. Sephoran oman merkin tuotteita sieltä kyllä löytyi kiitettävä määrä, joten pääsin kotiuttamaan uuden kappaleen rakastamaani kosteuttavaa Rose Face Maskia. Sephoran omilla naamioilla on hintaa n. 3-4 euroa, mutta ovat todellakin sen arvoisia satunnaisessa hemmottelukäytössä.
Halvempi naamio (n. 2e) lähti mukaan vertailun ja suuren hypetyksen vuoksi. Tony Molyn tuotteet ovat kovassa nosteessa myös länsimäissä, joten päätin ostaa itselleni kosteuttavan Avocado Mask Sheetin testiin.
5
Sephorasta ostin testiin myös minikoon kehutusta Urban Decayn Primer Potionista (12e).  Tähän mennessä olen todella vaikuttunut siitä, miten hyvin tämä saa luomivärit helposti öljyyntyvillä silmäluomillani pysymään.
Myös Wet 'n Wildin Photofocus Eyeshadow Primer on saanut Youtubessa paljon kehuja osakseen. Tämä on koostumukseltaan selkeästi erilainen Urban Decayn pohjustukseen verrattuna, mutta saattaa silti olla otollinen kilpakumppani. Pohjustusvoide on tuplat UD:n Primer Potionia isompi ja hinnaltaan silti vain puolet (6e).
1Melkoisen laaja kattaus erilaista kosmetiikkaa siis lähti mukaan. Olisi mielenkiintoista kuulla, oletteko minkälaisia kosmetiikkashoppailijoita ulkomaille lähtiessänne? Suunnitteletteko tulevia ostoksia etukäteen, harkiten tarkkaan tuotteiden ostoa esimerkiksi niiden hinnan perusteella? Vai oletteko samanlaisia kuin minä, jotka vain haalivat kaikkea kivaa joka on jäänyt esim blogeista tai Youtubesta kehuttuna mieleen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti